فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت منابع انسانی - سال هفتم شماره 2 (پیاپی 20، تابستان 1394)

نشریه پژوهش های مدیریت منابع انسانی
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 20، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/06/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • الهام ابراهیمی، آرین قلی پور، سید محمد مقیمی، حسن قالیباف اصل صفحات 1-24
    منابع انسانی به عنوان منبع حیاتی موفقیت بیشتر سازمان ها، دیرزمانی است که مورد بحث و بررسی پژوهشگران قرار گرفته است. با وجود توجه فزاینده به این حوزه ی پژوهشی، منابع انسانی اکثرا تحت عنوان سرمایه های مولد ارزش نگریسته شده و جز معدودی موارد استثنا، ریسک های مربوط به آن به صورت سامان مند مورد بررسی قرار نگرفته است. در این راستا، در پژوهش حاضر دیدگاهی چندبعدی و کل نگر به مبحث ریسک منابع انسانی اتخاذ شده است. از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته با خبرگان منابع انسانی یکی از سازمان های مطرح در صنعت برق کشور، به شناسایی ابعاد چندگانه، ریسک های منابع انسانی، مولفه های این ابعاد و شاخص های معرف آنها پرداختیم. با استفاده از روش نمونه گیری غیراحتمالی قضاوتی و گلوله برفی، مصاحبه با خبرگان تا حد اشباع نظری ادامه یافت. داده های برآمده از مصاحبه ها با استفاده از روش کیفی تحلیل مضمون و نرم افزار Nvivo تحلیل شد و پایایی کدگذاری های مصاحبه ها توسط ضریب درون موضوعی کاپا مورد تایید قرار گرفت. در نتیجه ی تحلیل داده ها، 4 مضمون اصلی، 12 مضمون فرعی و 49 مفهوم در رابطه با ریسک های منابع انسانی سازمان مورد مطالعه و شناسایی قرار گرفت.
    کلیدواژگان: ریسک منابع انسانی، رویکرد کیفی، تحلیل مضمون، نرم افزار Nvivo
  • رحمت الله قلی پور، محمد هاشمی * صفحات 25-52

    هدف این پژوهش، تبیین تاثیر منتورینگ[1] بر جانشین پروری[2] با تمرکز بر طرح توسعه ی فردی[3] است. برای تبیین این موضوع، از مدل ستاره ای هفت نقطه ی جانشین پروری راثول استفاده شده است. در مرحله ی ششم این مدل، پس از مشخص شدن وجود شکاف بین وضعیت موجود و وضعیت مطلوب، ابزار مناسبی که می تواند این شکاف را پر کند، طرح توسعه ی فردی و روش یا شیوه ی مناسب برای اجرای طرح توسعه ی فردی، منتورینگ است. جامعه ی آماری این پژوهش 400 نفر از کارکنانی هستند که در مرکز تحقیقات مخابرات ایران دوره های آموزشی و تخصصی را برای بهبود و ارتقای مهارت خود گذرانده اند و نمونه ی پژوهش، مطابق با فرمول کوکران200 نفر می باشد. روش پژوهشی، توصیفی همبستگی و ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه بوده است. آزمون فرضیه های پژوهشی براساس روش مدل سازی معادلات ساختاری مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج، حاکی از آن است که کارکردهای توسعه ی کار راهه ی شغلی و مدل سازی نقش می توانند در اجرای طرح توسعه ی فردی مثمرثمر باشند؛ ولی کارکردهای روانی اجتماعی نمی توانند تاثیری بر طرح توسعه ی فردی داشته باشند.

    کلیدواژگان: جانشین پروری، منتورینگ، طرح توسعه فردی
  • جهان تقی زاده، رضا رسولی، شاهرخ بابایی صفحات 53-78
    تتعهد سازمانی عامل مهمی برای درک رفتار سازمانی و پیش بینی کننده ی رفتار شغلی است. بنابراین، مطالعه ی عوامل موثر بر تعهد سازمانی می تواند در برنامه ریزی ها کاربرد داشته و در نهایت به بهره وری سازمان منجر شود. در این مقاله، تاثیر عوامل تعیین کننده بر تعهد سازمانی جامعه ی آماری (کارکنان سازمان تامین اجتماعی تهران) شامل: عدالت سازمانی، امنیت شغلی و اعتماد به مدیران مورد بررسی قرار گرفته و اثرات مستقیم و غیرمستقیم متغیرها بر یکدیگر با تکیه بر جدیدترین روش های آماری شناسایی شده است. نمونه ی آماری به صورت تصادفی انتخاب شد. در اینجا از برآورد نمونه با فرمول کوکران با خطای حدی 05/0 و نسبت بود و نبود ویژگی با مقدار 50/0 استفاده شده است. نتیجه اینکه، ارزیابی کارکنان از متغیرهای عدالت سازمانی و امنیت شغلی در حد ضعیف، ولیکن اعتماد کارکنان به مدیران و تعهد سازمانی در حد بالا قرار دارد، به طوری که میانگین به دست آمده از نشانگرهای این متغیرها به ترتیب برابر903/2، 820/2، 924/2و 260/3اندازه گیری شد. براساس نتایج، ویژگی های فردی از جمله: جنسیت، سن، پست سازمانی، سابقه ی کار و تحصیلات کارکنان تاثیری در ارزیابی نداشت
    کلیدواژگان: امنیت شغلی، عدالت سازمانی، اعتماد به مدیران، تعهد سازمانی
  • ابوالقاسم عربیون، غلامحسین عبدالله زاده، محمدشریف شریف زاده صفحات 79-104
    هدف پژوهش حاضر تحلیل محتوای پژوهش های کارآفرینی کشور است. جامعه ی آماری، تمام مقالات منتشرشده درباره ی کارآفرینی و کسب وکار کوچک را (به استثنای مقالات فصلنامه ی توسعه ی کارآفرینی دانشگاه تهران) تا پایان سال 1391 به تعداد 189 مقاله را دربر گرفته است. تحلیل گرایش های پژوهشی نشان داد که بیشترین تعداد پژوهش ها در نشریه ی «تحقیقات اقتصاد و توسعه ی کشاورزی ایران» منتشر شده است و در بیشتر پژوهش ها، جنبه های روان شناختی و رفتاری کارآفرینی موضوع اصلی بوده است. از نظر الگوهای پژوهشی، در بیشتر پژوهش ها (9/62 درصد) از روش کمی استفاده شده است؛ فرد (15/39 درصد) و سازمان (63/29 درصد) به ترتیب سطح تحلیل غالب پژوهش ها کارآفرینی است و بیشتر مطالعات بر روی دانشجویان و دانش آموختگان (52/18 درصد) صورت گرفته است. به علاوه، بیشتر پژوهش ها از داده های مقطعی (68/39 درصد) با استفاده از ابزار پرسش نامه (02/64 درصد) استفاده کرده اند و استفاده از داده های طولی کمتر رایج است. همچنین 87/15 درصد پژوهش ها در استان تهران انجام شده است. بیشتر پژوهش ها توسط دو یا سه نویسنده (56/55 درصد) منتشر شده و 98/35 درصد پژوهش ها حداقل دارای یک نویسنده ی زن بودند. از منظر روند پژوهشی، نتایج نشان داد که پژوهش های کارآفرینی در ایران روندی افزایشی داشته و از سال 1386 به بعد دارای رشد چشم گیری بوده است.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، کسب وکار کوچک، پژوهش های کارآفرینی، تحلیل محتوا
  • فرشته امین، مهدیه حقانی، محسن ایزدی یزدان آبادی صفحات 105-127
    امروزه ایجاد همسویی و تناسب میان راهبردهای مدیریت منابع انسانی با راهبردهای تجاری سازمان، موضوعی است که به عنوان یکی از مهم ترین مولفه های موثر در بهبود عملکرد سازمان ها مطرح است. پژوهش حاضر، با هدف بررسی تاثیر راهبردهای تجاری و منابع انسانی و همسویی آنها بر شاخص های عملکردی کلیدی مالی و رضایت کارکنان انجام گردید و در آن شش فرضیه ی اصلی مورد بررسی قرار گرفت. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه ی پژوهش، توصیفی پیمایشی به شمار می رود. برای سنجش متغیرهای مورد نظر، از دو پرسش نامهباطیف پنج گزینه ایلیکرت که در مجموع شامل 75 سوالبود،استفادهشد. جامعه ی آماری پژوهش حاضر، شرکت های تابعه ی سازمان ملی صنایع مس ایران بود و پرسش نامه های پژوهش میان 118 نفر از مدیران و معاونان و367 تن از کارکنان این شرکت ها توزیع گردید. نتایج پژوهش، تاثیر مثبت انواع راهبردهای منابع انسانی و تجاری را بر شاخص های عملکردی کلیدی مالی و رضایت کارکنان و عدم تاثیر همسویی این راهبردها را بر متغیرهای مورد نظر نشان داد.
    کلیدواژگان: همسویی، راهبرد منابع انسانی، راهبرد تجاری، شاخص عملکردی کلیدی مالی، رضایت کارکنان
  • محمودرضا اسماعیلی، صمد رحیمی اقدم صفحات 129-151
    در اقتصاد دانشی، دارایی های فکری و به ویژه سرمایه های انسانی جزو مهم ترین دارایی های سازمانی به شمار می رود و موفقیت بالقوه ی سازمان ها، ریشه در قابلیت های فکری آنها دارد. هدف این پژوهش، تبیین چارچوب علمی و ارایه ی راه کارهایی برای انعطاف منابع انسانی در صنعت بانکداری مبتنی بر سرمایه ی فکری است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه ی گردآوری داده ها از نوع پژوهش های توصیفی همبستگی است. برای گردآوری داده ها، از پرسش نامه استفاده شده است. جامعه ی آماری این پژوهش، کارکنان بانک های ملت، تجارت، صادرات و مسکن شهرستان تبریز را دربر می گیرد. پس از تعیین حجم نمونه، 262 پرسش نامه به روش تصادفی توزیع، گردآوری و مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد که سرمایه ی فکری با ضریب تشخیص 81 درصد، تبیین کننده ی قوی انعطاف منابع انسانی است. همچنین نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که همه ی ابعاد متغیر سرمایه ی فکری رابطه ای مثبت و معنادار با انعطاف منابع انسانی دارند. بنابراین، مدیریت اثربخش سرمایه های فکری، به بهبود انعطاف منابع انسانی منجر می شود.
    کلیدواژگان: انعطاف منابع انسانی، سرمایه ی فکری، سرمایه ی انسانی، سرمایه ی ساختاری، سرمایه ی رابطه ای
  • زهرا تاجی، غلامرضا بردبار صفحات 153-177
    به کمک سبک رهبری تحول آفرین، بهتر می توان استعداد های انسانی سازمان ها را بالا برد و از ظرفیت ها و انرژی فزاینده ی آنها در حرکت به سمت تحقق هدف ها و دورنمای سازمانی بهره گرفت. نیروی انسانی را نیز باید به عنوان مهم ترین سرمایه ی سازمان دانست که نقش کلیدی و مهمی در دست یابی سازمان به اهدافش دارد. برهمین اساس در این پژوهش سعی برآن شده است که رابطه ی رهبری تحول آفرین و چابکی کارکنان در دانشگاه یزد مورد بررسی قرار گیرد. جامعه ی آماری این پژوهش،کارکنان دانشگاه یزد (غیر از اعضای هیئت علمی) می باشند که به روش نمونه گیری تصادفی، تعداد 115نفر انتخاب و پرسش نامه بین آنها توزیع شد. به منظور تحلیل داده ها، از روش معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج به دست آمده، نشان داد که رابطه ای مثبت و معنادار بین رهبری تحول آفرین و چابکی نیروی انسانی وجود دارد. به عبارت دیگر، رهبری تحول آفرین می تواند چابکی نیروی انسانی را افزایش دهد. همچنین ابعاد رهبری تحول آفرین غیر از متغیرهای انگیزش الهام بخش و حمایت رشددهنده، رابطه ای مثبت و معنادار با چابکی نیروی انسانی دارند.
    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، چابکی سازمان، چابکی نیروی انسانی، کارکنان دانشگاه یزد
  • ناصر شیربگی، امید قادرزاده، مریم تمسکی صفحات 179-207
    هدف پژوهش حاضر توصیف درک و تجربه ی اعضای هیئت علمی از فرایندهای بدو استخدام و روزهای اول کار در دانشگاه بود. روش مطالعه ی حاضر آمیخته اکتشافی بوده است.
    در بخش کیفی پژوهش از روش پدیدارشناسی توصیفی و برای تحلیل داده های آن از روش کلایزی استفاده گردید. در بخش کمی روش توصیفی پیمایشی به اجرا درآمد. جامعه ی مورد مطالعه، تمامی اعضای هیئت علمی تمام وقت دانشگاه کردستان بودند. تعداد افراد مشارکت کننده در بخش کیفی 27 نفر که به صورت نمونه گیری هدفمند و با حداکثر تنوع انتخاب شدند و در بخش کمی نیز با استفاده از نمونه گیری تصادفی طبقه ای 140 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه انتخاب شدند. جمع آوری اطلاعات در بخش کیفی، با استفاده از پروتکل مصاحبه ی نیمه ساخت یافته صورت گرفت و در بخش کمی از یک پرسش نامه ی محقق ساخته که از نتایج بخش کیفی استخراج شده بود استفاده گردید. یافته های برآمده از بخش کیفی در هشت مضمون: تجارب خوش آیند، تجارب ناخوش آیند، تنش و اضطراب، حمایت و پشتیبانی عاطفی، توجیه مقدماتی، آشناسازی، ادغام درون سازمانی و آموزش مهارت های حرفه ای دسته بندی شد. نتایج بخش کمی نیز نشان داد که مهم ترین دغدغه های اعضای هیئت علمی در اوایل کار، عدم پذیرش توسط همکاران و دلهره آوربودن و دشواری تدریس است. همچنین درباره ی برنامه های آشناسازی، مهم ترین اولویت اعضای هیئت علمی مربوط به آشنایی با تسهیلات معیشتی دانشگاه و مقررات مالی است.
    کلیدواژگان: روزهای اول کار، آشناسازی، توجیه مقدماتی، آموزش های بدو خدمت
  • فریدون احمدی، علی فرهی، کمال میانداری، اسکندر شیرازی صفحات 209-236
    یکی از پدیده های مهمی که امروزه نیروی انسانی را تهدید می کند، ضربه های روانی است. وجود مدلی منسجم که بتواند ضربات روانی نیروی انسانی را مدیریت کند از موضوعات مهم و قابل بحث در حوزه ی منابع انسانی است. بر همین اساس، پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تبیین ابعاد سازمانی سازمان حافظ کارکنان از ضربات روانی با نقش متغیر میانجی پویایی و نشاط در سازمان صورت گرفته است. برای تحقق این هدف، 114نفر از خبرگان دانشگاهی و اداری به عنوان نمونه ی آماری با استفاده از فن دلفی انتخاب شدند. روش پژوهش حاضر برحسب هدف، کاربردی و براساس شیوه ی گردآوری داده ها، توصیفی از نوع پیمایشی و همبستگی بوده است و اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسش نامه، جمع آوری گردید و داده ها با استفاده از نرم افزار لیزرل و آزمون تحلیل مسیر مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که تمامی مولفه های ابعاد ساختاری و محتوایی سازمانی و همچنین نوع ارتباطات غالب و سبک های رهبری اعمال شده توسط مدیران، بر نحوه ی مدیریت ضربات روانی کارکنان موثر بوده است. در بین ابعاد محتوایی، مولفه های اهداف و راهبرد بیشترین و بعد فناوری انجام کار، کمترین اثر را داشته است. در بعد ساختاری، نوع ساختار بیشترین و روش تصمیم گیری کمترین اثر را داشتند.
    کلیدواژگان: ضربه ی روانی، ضربه ی روانی سازمانی، ابعاد سازمانی، سازمان حافظ کارکنان از ضربه ی روانی
  • وحید ناصحی فر، هانیه آرزمجو *، محمدتقی تقوی فرد صفحات 237-266

    تغییرات سازمانی بسیار سخت، پیچیده و مبهم و در عین حال گریزناپذیرند. پژوهش ها نشان داده اند که برنامه ریزی، هدایت و حفظ تغییرات سازمانی بسیار مشکل و احتمال موفقیت آنها اندک است. برخورداری از یک مدل برای مدیریت تغییرات، می تواند اتفاقات پیچیده را –که ماهیت ذاتی هر تغییری است- با تشخیص روابط بین عناصر حیاتی، ساده کند؛ به خصوص آنکه نیروهای نهادی و زمینه ی فرهنگی سازمان در آستانه ی تغییر نیز در آن الگو در نظر گرفته شود که این امر در زمینه ی سازمان های ایرانی به دلیل تفاوت چشم گیر با سازمان های غربی که مهد شکل گیری نظریات تغییر هستند، از اهمیتی ویژه برخوردار است. در این پژوهش، با 21 مدیر عامل به عنوان تغییر در سازمان های مختلف گفت وگو شد و نتایج گفت وگوها و اسناد و مدارک سازمانی، مراحل تحلیل محتوا، سنجش اعتبار و کدگذاری را گذارند و با رویکرد دلفی فازی، در دو مرحله غربال و صحه گذاری شد تا ضمن دربرداشتن اتفاق نظر همه ی خبرگان، از پوشش کافی و اطمینان لازم برخوردار باشد. مدل یک پارچه ی تغییرات سازمانی، در 4 بعد، 15 مولفه و 41 معیار طراحی گردیده تا سازمان ها بتوانند ضمن تحلیل وضعیت موجود و بهینه کاوی تجارب موفق سایر سازمان ها، اقدام به اجرای تغییراتی موفق و پایدار نمایند.

    کلیدواژگان: الگوی یک پارچه ی تغییرات سازمانی، مدیریت تغییر، رویکرد دلفی فازی
|
  • Pages 1-24
    Human resource has long been considered as a vital resource for success in most organizations. In spite of this attention، it has always been regarded as a value producer capital. Except for few cases، the risks relating to human resource have not been studied systematically. This research is intended to have a general look at risks relating to human resource. Aspects and components of these risks are studied in an important company at power industry by having semi-structured interviews with human resource expert groups selected by non-probability judgment sampling method. The interviews were continued through snowball and theoretical saturation method. The dada was analyzed by NVIVO software through content analysis. The reliability of the coding was confirmed by Kappa inter-rater reliability coefficient. The study resulted in four main themes، 12 secondary themes، and 49 concepts relating to the risks of human resource.
    Keywords: Human Resource Risks, Qualitative Approach, Content analysis, NVIVO Software
  • Mohammad Hashemi Pages 25-52

    This research is aimed at explaining the effect of mentoring on succession planning focusing on individual developing plan. Raoul’s seven-pointed star model was used for the explanation of this issue. After the identification of the gap between the present situation and that of the desired one in the sixth phase، mentoring with individual development planning was recognized as the best tool for filling it. Research population included 400 employees who have taken the specific instructions for increasing their skills in Telecommunication Company of Iran. According to Cochran Formula، the sample group included 200 subjects. For collecting data for this descriptive correlative research، questionnaires were designed. Hypotheses were tested by structural equation modeling. The results indicated that the functions of career development and role modeling can be effective in the execution of individual development plan.

    Keywords: Succession Planning, Mentoring, Individual Development Plan
  • Reza Rasuli, Shahrokh Babaei Pages 53-78
    Organizational commitment is an important factor for understanding organizational behavior and predict job behavior. Therefore، the study of factors affecting organizational commitment can be used in planning and organization lead ultimately productivity. Organizational commitment is an important factor for understanding organizational behavior and predict job behavior. Therefore، the study of factors affecting organizational commitment can be used in planning and organization lead ultimately productivity. The sample was randomly selected. Here are some sample estimate by Cochran formula with an error ratio of 0. 05 and 0. 50 is the lack of specificity of the content. The result is that the staff assessment of organizational justice and job security is weak، but trust between employees and management commitment is high، so this variable was derived markers in order to 2. 903، 2. 820، 2. 924 and 3. 260 was measured. On the basis of personal characteristics such as gender، age، organizational position، experience and education staff did not assess.
    Keywords: Job Security, Organizational Justice, Trust in Mangers, Organizational Commitment
  • Mohammad Sharif Sharifzadeh Pages 79-104
    This research is intended to have a content analysis of entrepreneur researches in Iran. The population includes 189 articles related to entrepreneurship and small businesses published in the journals (except for Development of Entrepreneurship” Quarterly of the University of Tehran) by 2012. The study revealed that most entrepreneurship researches have been published in the journal of “Economic Researches and Agricultural Development”. Most researches dealt with psychological and entrepreneurial issues. Quantitative researches composed 62. 9 researches. 39. 15 percent of the researches related to individuals، and 29. 63 percent related to organizations. Most of the researches were conducted at entrepreneurial levels. Students and graduates composed 18. 52 percent of the researches. Having used questionnaires، most of the researches contained periodical data (39. 68 percent). Longitude data collection was conducted in few researches. 15. 87 percent of the researches were conducted in Tehran. 55. 56 percent of the researches were conducted by two or three researchers. 35. 98 percent of the researches were conducted at least by one female. The results indicated that entrepreneurial researches follow an increasing procedure، especially after 2002.
    Keywords: Entrepreneurship, Small Businesses, Entrepreneurial Researches, Content analysis
  • Fereshteh Amin Pages 105-127
    Parallelism and symmetry between human resource management strategies and those of trade organization trade are considered as important factors affecting the improvement of the organizations’ performance. This research is intended to assess the effects of strategic trade parallelism and human resource on financial key performance and employees’ satisfaction. This applied research follows a descriptive survey method using two questionnaires containing 75 questions in Likert scale for assessing the variables. Research population contained companies of Copper Industry Organization of Iran. The questionnaires were filled in by 118 managers and 367 employees. The results indicated that the different types of human resource and trade strategies are affect key performance indicators and job satisfaction. Parallelism of these strategies turned out to have no effect on these variables.
    Keywords: Parallelism, Human Resource Strategies, Trade Strategies, Financial Key Performance Indicators, Employee's Satisfaction
  • Samad Rahimi Aghdam Pages 129-151
    Intellectual capital، especially human capital، is the most important asset of an organization in knowledge economy. The potential success of organizations depends on their intellectual capabilities. This research is intended to propose a scientific framework for intellectual capital and provide solutions for human resource flexibility in banking industry on the basis of intellectual capital. This applies research uses descriptive survey method for collecting data by questionnaires. The research population includes employees of the following banks in Tabriz: Mellat، Tejarat، Saderat، and Maskan. Having calculated the number of subjects in the sample group، the researchers distributed 262 questionnaires among them. The data was then analyzed. Using structural equation modeling، the researcher concluded that intellectual capital was the most effective predictor of human resource flexibility. Pierson’s correlation coefficient indicated that all aspects of intellectual capital are positively related to human resource flexibility. Therefore، effective management of intellectual capital can improve human resource flexibility.
    Keywords: Human Resource Flexibility, Intellectual Capital, Human Resource, Structural Capital, Communicative Capital
  • Zahra Taji, Gholamreza Bordbar Pages 153-177
    Human talent can improve much better in organizations by transformational leadership. Human resource’s increasing energy and capacity can be applied towards organizational goals and perspectives. Human resource must be regarded as the best capital of organizations that can help them achieve their goals. Hence، this research is intended to study the relationship between transformational leadership and human resource agility. Research population includes all the employees of the university (except for faculty members) from whom 115 subjects were selected randomly as sample group and filled in the questionnaire. The data was analyzed by structural equation method. The results indicated that there are direct positive relationship between transformational leadership and human resource agility. The results also showed that aspects of transformational leadership (except for inspiring motivation and developing support) are directly and positively related to human resource agility.
    Keywords: Transformational Leadership, Organizational Agility, Human Resource Agility, Employees of Yazd University
  • Pages 179-207
    The present study aimed to describe the University of Kurdistan faculty members’ understanding and the lived experience from their induction training process and first days of work. The approach of the study was an exploratory mixed method. The Phenomenological description method and Colaizzi’s data analysis techniques was used. The main population of the study was all University of Kurdistan faculty members in 2013 academic year. The number of participants in the qualitative sample was 27 whom were selected from diverse purposefully sampling. In the quantitative section by a random stratified sample totally 140 members of the faculty have been selected. Semi-structured interviews and a researcher–made questionnaire were applied for gathering qualitative and quantitative data. The eight themes derived from the qualitative data: pleasant experience، unpleasant experiences، stress and anxiety، emotional support، justification and the introduction، internal organizational integration and professional skills. The results of the quantitative data show that the main concern of faculty member’s first days of work were as: acceptance by colleagues، anxiety and difficulty of teaching. The most priority of the faculty member’s induction program from their views was familiarity with the university facilities and financial regulations.
    Keywords: Introduction process, First days of work, introductory explanation, induction, phenomenology
  • Ali Farrahi Pages 209-236
    Psychological trauma is an important factor treating human resource. Having a systematic model able to manage this type of trauma is an inspiring subject in human resource discussion. Hence، this research is aimed at designing and explaining organizational aspects of a protective organization model against psychological traumas with dynamic and graceful variables as mediators. 114 academic and official experts were selected as sample group according to Delphi’s technique. This applied research followed descriptive survey and correlation method for data collection through questionnaires. The data was analyzed by LISREL and route analysis. The results indicated that all components of structural and content aspects of organizations as well as the type of communication and leadership style are effective on the management of psychological traumas. Components of the content aspect، including objectives and strategies were most effective، and technological aspects were the least effective factors. The type of structure was the most effective structural aspect، and the type of decision making was the least effective one.
    Keywords: Psychological Traumas, Organizational Psychological Traumas, Employees' Protective Organization Against Psychological Traumas
  • Hanieh Arazmjoo Pages 237-266

    Organizational changes are hard، complex، and ambiguous. Yet، they are inevitable. Researches have illustrated that planning، directing، and keeping changes are very difficult and the probability of success is very low. Having a model for manages changes can simplify the complexities، which naturally come with changes، by identifying the relationship between vital components. This is important especially when institutional forces and organizational cultural background are considered in the model. This is vital in Iranian organizations because of the essential difference that they have with western organizations which are the bases of the formation of changes. 21 executives of different organizations were interviewed and the outcome was coded and content analysis was conducted. They were screened and modified according to Delphi-Fuzzy model. The result was agreement between all the experts with necessary confidence. The integrated model was designed by four aspects، 15 components، and 41 indicators. Organizations can apply the best experience of this study to have a better successful change.

    Keywords: Integrated Model for Organizational Change, Change Management, Delphi, Fuzzy Approach